vrijdag 19 juli 2024 om 17:32

Remco Evenepoel heeft Vingegaard in zijn wiel: “Hij voelt dat hij de Tour niet kan winnen”

Video Een plek op het eindpodium in Nice kan Remco Evenepoel bijna niet meer ontgaan. De Belg kon in de zware Alpenrit naar Isola 2000 Jonas Vingegaard niet echt bestoken, maar staat nu wel steviger op de derde plek. En daar is de kopman van Soudal Quick-Step zeer tevreden mee.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Al wil Evenepoel nog niet te hard van stapel lopen, ook al staan er nog maar twee ritten op het programma. “Er is nog niets zeker. Morgen is nog een super lastige etappe”, blikt de drager van de witte jongerentrui alvast vooruit naar de voorlaatste rit van Nice naar de Col de la Couillole. “Het zijn niet dezelfde cols als vandaag, maar het is nog wel een moeilijke etappe. Zeker op voorlaatste dag.”

Terug naar de negentiende rit: hoe voelde Evenepoel zich op weg naar Isola 2000? “Ik had een goed gevoel. Alles ging naar wens. Op het einde plakt Jonas (Vingegaard, red.) aan mijn wiel, maar dat is zijn volste recht. Hij is zijn tweede plek aan het verdedigen. Hij voelt dat hij de Tour niet kan winnen. Dat moet ik gewoon accepteren. Ik heb gewoon gereden voor mijn derde plek. Momenteel gaat alles nog steeds naar wens.”

Respect tussen twee kampioenen – foto: Cor Vos

“Het ziet er goed uit, maar het is nog niet gedaan”
“Ik voelde me goed, zeker op hoogte”, vervolgt de nummer drie in de stand. “Ik was niet aan het verzwakken. Oké, op het einde was het beste er wel af, maar dat was ook omdat Jonas op mijn wiel zat. Ik besloot niet meer 100% door te rijden, aangezien Jonas natuurlijk ook iemand is die ervaring heeft met bergop in het wiel rijden.”

“Of we nu anderhalve minuut of zes minuten verliezen op Pogacar, dat blijft hetzelfde. Ik heb gegeven tot de meet. Het ziet er momenteel goed uit voor het podium, maar het is nog niet gedaan”, blijft Evenepoel op zijn hoede. Zijn voorsprong op de nummer vier, João Almeida, is nu wel acht minuten.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.