Remco Evenepoel: “Hoop dat twijfelaars nooit meer zeggen dat ik geen grote rondes kan rijden”
Foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2024 om 20:55

Remco Evenepoel: “Hoop dat twijfelaars nooit meer zeggen dat ik geen grote rondes kan rijden”

Remco Evenepoel mocht in Nice op het podium van de Tour de France staan, en dat maakte bij de Belgische kopman van Soudal Quick-Step veel emoties los. Bij Sporza blikte hij nog eens terug op zijn dag en de voorbije weken en maanden.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb weer veel meegemaakt dit jaar. Ik heb veel druk gekend, veel twijfels van buitenaf”, klonk het bij Evenepoel. “Ik heb heel hard gewerkt om dit niveau te staan. Om het dan te doen en te finishen na de twee beste coureurs van de wereld, is heel speciaal en mooi. Het is een bevestiging van het harde werk dat ik heb geleverd.”

Evenepoel kende nochtans geen ideale aanloop naar de Tour. “Het was zeker niet gemakkelijk, de val in de Ronde van het Baskenland heeft er geen deugd aan gedaan. Het was een rush, maar het is goed afgelopen. Dat is alleen maar goed voor de toekomst. Ik zie deze prestaties ook als een mooi antwoord aan alle twijfelaars en criticasters. Ik hoop dat alle twijfelaars in mij blijven geloven en dat het gedaan is met te zeggen dat ik geen grote rondes kan rijden.”

Wat is de belangrijkste les die Evenepoel leerde deze Tour? “Als er iemand beter is, moet je gewoon je eigen ding blijven doen. Vandaag zie je weer dat Tadej outstanding is. Ik eindig wel weer heel kort bij Jonas. Het was misschien niet mijn beste tijdrit, de Col d’Eze was niet mijn beste stuk. Op het vlakke heb ik wel wat terrein goed kunnen maken. Het was heel lastig, het vat was een beetje af. Ik heb het maximale gegeven. Ik neem één ding mee: dat er nog veel marge is en dat ik wil terugkomen om proberen te winnen.”

De focus ligt al snel weer op de Olympische Spelen. Zaterdag 27 juni is Evenepoel alweer een van de grote favorieten in de tijdrit. “Vanavond gaan we er nog van genieten. Het is toch speciaal, op het podium staan en het winnen van de witte trui. Misschien is het de enige keer in mijn hele carrière dat ik op het podium sta van de Tour. Vanaf morgen gaat de focus op zaterdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.