Remco Evenepoel is ‘echt ziek’ geweest week voor de Tour: “Het was geen leugentje”
foto: Cor Vos
woensdag 26 juni 2024 om 10:28

Remco Evenepoel is ‘echt ziek’ geweest week voor de Tour: “Het was geen leugentje”

Over drie dagen begint Remco Evenepoel aan zijn allereerste Tour de France. De kopman van Soudal Quick-Step is ‘hyperambitieus’, maar zijn voorbereiding verliep niet helemaal volgens plan. “Ik ben wel echt ziek geweest. Het was geen leugentje”, geeft hij aan in gesprek met Het Nieuwsblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel liep een week voor zijn debuut in de Tour de France een verkoudheid op en besloot – na overleg met zijn ploeg – zijn Belgische wegtitel dan ook niet te verdedigen. “Veel renners zijn met een verkoudheid uit de Dauphiné gekomen. Sommigen zelfs met iets erger. Ik heb geluk gehad dat het bij mij nooit helemaal doorbrak, tot ik na de Dauphiné een paar dagen in slecht weer trainde en het toch gebeurde”

“Ik was nooit superziek, maar had wel een licht verhoogde hartslag. Ik ben wel echt ziek geweest. Echt waar: ik had het BK veel liever wel gereden”, aldus Evenepoel, die inmiddels wel weer is hersteld. De 24-jarige renner is net terug van een hoogtestage in Isola 2000 – een van de aankomstplekken in de komende Tour – en staat op het punt om te vertrekken naar Florence, waar de Tourstart zal plaatsvinden.

Evenepoel heeft een goede hoogtestage achter de rug. “Het was tof. We zijn begonnen en geëindigd met slecht weer, wat natuurlijk minder was. Maar over het algemeen heb ik goed kunnen trainen en me goed kunnen soigneren. Ik heb echt mijn best gedaan en behaald (verliezen van gewicht, red.) wat ik zocht. Het was ook nodig. Met het gewicht van de Dauphiné zou ik de toppers in de Tour nooit kunnen volgen. Ik had werk, maar het is gelukt. Dat is positief.”

Over Tourploeg: “Er zit een beetje van alles in”
Evenepoel weet inmiddels wie zijn helpers zullen zijn tijdens de komende Tour de France. Jan Bakelants heeft als huisanalist voor Het Laatste Nieuws zijn bedenkingen bij de sterkte van Soudal Quick-Step, maar hoe kijkt de kopman naar zijn eigen ploeg? “Ik denk dat we – naar de middelen die we hebben – met de beste mogelijke ploeg vertrekken. Helaas is Mattia Cattaneo ziek en kan hij niet mee.”

“Dat is zeker een groot verlies, maar Louis Vervaeke kan zijn werk misschien op zich nemen. Onze ploeg is heel stabiel en ervaren. Er zit een beetje van alles in: Yves Lampaert, Gianni Moscon en Casper Pedersen als rouleurs en mannen om te werken. En met Mikel Landa, Jan Hirt en Ilan Van Wilder zijn er drie pure klimmers”, is Evenepoel meer dan tevreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.