Remco Evenepoel is week voor Tour de France verkouden en verdedigt BK-titel niet
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 16:48

Remco Evenepoel is week voor Tour de France verkouden en verdedigt BK-titel niet

Remco Evenepoel heeft een week voor zijn debuut in de Tour de France een verkoudheid opgelopen. Dat is een flinke streep door de rekening van de kopman van Soudal Quick-Step in zijn voorbereiding op de Tour. Als gevolg van die verkoudheid zal Evenepoel zijn titel op het BK wielrennen niet verdedigen. “Maar ik ben niet heel ziek”, verklaart Evenepoel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Soudal Quick-Step meldt dat het geen ernstige verkoudheid is waarmee Evenepoel van hoogtestage is teruggekomen. Wel is in overleg met de ploeg besloten om niet te starten op het Belgisch kampioenschap in Zottegem ‘wat een competitieve en veeleisende race zal worden, om te voorkomen dat zijn voorbereidingen op de komende Tour de France en Olympische Spelen verder verstoord wordt’.

‘Niet in staat om op 100% van mijn kunnen te koersen’
Vorig jaar wist Evenepoel het BK nog te winnen. “Ik ben teleurgesteld dat ik niet bij het BK aanwezig kan zijn”, reageert hij in het persbericht van de ploeg. “Vorig jaar won ik en daarom mocht ik de beroemde Belgische driekleur dragen, dat was een grote eer voor mij en het zou een voorrecht geweest zijn om te proberen de trui te verdedigen.”

“En hoewel ik niet erg ziek ben, zou ik niet in staat zijn om op 100% van mijn kunnen te rijden. Dat is voor zo’n belangrijke wedstrijd wel vereist, en we denken dat het beter is dat ik geen risico’s neem zo vlak voor de Tour de France. Ik wens mijn teamgenoten veel succes en hopelijk kunnen we die mooie trui in de ploeg houden”, aldus Evenepoel.

Op het BK wielrennen zijn Belgische profwielrenners verplicht om te starten, tenzij zij geblesseerd of ziek zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.