Remco Evenepoel kent ploegmaats voor Ronde van Romandië
foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2019 om 15:34

Remco Evenepoel kent ploegmaats voor Ronde van Romandië

Remco Evenepoel hervat dinsdag de competitie in de Ronde van Romandië. Vorig weekend greep de jonge Belg nog nipt naast een podiumplaats in Turkije. Vandaag maakte zijn ploeg Deceuninck-Quick Step bekend welke renners zijn ploegmaats zijn in de Zwitserse WorldTour-koers.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“In Romandië ben ik niet zinnens veel aan te vallen”, liet Evenepoel al weten aan WielerFlits in de Ronde van Turkije. “Dat is een rittenkoers van een ander niveau. In de twee tijdritten wil ik het zo goed mogelijk doen. In de cols wordt het een kwestie van zo lang mogelijk te volgen. Ik koers daar wel tegen jongens die grote rondes kunnen winnen. Als het kriebelt? Het zal niet kriebelen, denk ik.”

Voor Elia Viviani wordt het zijn laatste grote test in aanloop naar de eerste grote ronde van het seizoen, de Giro d’Italia. Voor de Italiaanse sprinter is het al wat langer geleden dat hij actief was in wedstrijdverband. Eind maart zette hij namelijk al een streep onder zijn klassieke voorjaar met een negentiende plek in Gent-Wevelgem. Op papier kunnen hoogstens twee etappes uitmonden in een massasprint, maar daarin is Viviani dan ook de vooruitgeschoven pion in de ploeg.

“De koers wordt zwaar met de tijdritten en de vele zware beklimmingen, die bepalend worden voor het algemeen klassement”, stelt ploegleider Davide Bramati vast. “Op papier eindigen één, misschien twee etappes in een massasprint en dan is Elia onze man. We hebben ook twee jongeren in de ploeg met Remco en James (Knox), die allebei al indruk maakten dit seizoen. We leggen geen druk op ze, nemen de koers gewoon dag voor dag en zien wel hoe het gaat.”

Selectie Deceuninck-Quick Step voor de flag-ch Ronde van Romandië 2019
flag-it Eros Capecchi
flag-be Remco Evenepoel
flag-gb James Knox
flag-it Davide Martinelli
flag-it Fabio Sabatini
flag-fr Florian Sénéchal
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.