zaterdag 13 juli 2024 om 10:42

Remco Evenepoel maakt zich op voor Pyreneeën: “Vermoeidheid in de benen is in mijn voordeel”

Video Remco Evenepoel beleefde een hectische dag in de Tour de France vrijdag. De klassementsrenner van Soudal Quick-Step zat twee keer mee in de eerste waaier en moest de hele dag alert zijn. Na afloop had Evenepoel het echter opvallend veel over het coronavirus. “We willen het zo veilig mogelijk maken”, zei hij voor de camera van onder meer WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel had het aanvankelijk wel over de komende twee etappes, die in de Pyreneeën zullen verreden worden. “Daar kijk ik naar uit. Er is de afgelopen dagen hard gekoerst, er zit dus vermoeidheid in de benen. Dat is in principe in mijn voordeel. Er zal anders gekoerst worden.”

Vervolgens kreeg de Belg de vraag waarom ze bij Soudal Quick-Step plots allemaal mondkapjes dragen. “Omdat jullie hier zonder staan”, doelde hij op de journalisten. “Aan de start en de aankomst is er zoveel volk. Covid komt niet zomaar in het peloton, dat komt van buitenaf. We willen het buiten de wedstrijd houden en zo veilig mogelijk zijn. We willen echt geen risico’s nemen”, was Evenepoel duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.