Remco Evenepoel met gezonde stress naar eerste WorldTour-koers
foto: Cor Vos
zaterdag 23 februari 2019 om 12:41

Remco Evenepoel met gezonde stress naar eerste WorldTour-koers

Voor Remco Evenepoel staat morgen met de UAE Tour zijn eerste WorldTour-koers op het programma in zijn nog prille profloopbaan. De pas jonge Belg van Deceuninck-Quick Step mocht alvast aan het grote werk ruiken in de Vuelta a San Juan, waarin hij indruk maakte met een plek in de top-10 van het eindklassement en de winst van de jongerentrui.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb in San Juan afgezien, maar het beviel me heel goed om tussen de profs te koersen”, vertelde Evenepoel aan Sporza. “Het verliep binnen de verwachtingen en ik ben benieuwd hoe het me vergaat in mijn eerste WorldTour-koers. Ik wil mezelf testen en zien hoever ik geraak tussen al deze sterren.”

“Het is niet dat ik zenuwachtig ben, maar er is wel sprake van gezonde stress. Ik koers hier immers niet tegen Janneke en Mieke. Het niveau ligt hier hoog”, zegt hij. In de UAE Tour wil hij zo lang mogelijk proberen te volgen, zijn grenzen verleggen en met een goed gevoel naar huis keren. “Een resultaat kleef ik daar niet op. Ik ben al tevreden als ik deze koers kan uitrijden, als ik vooraan kan rijden bergop en we zien dan wel waar ik land.”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de UAE Tour met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.