Remco Evenepoel mikt op ritzege en top 5 in Tour de France: “Wil het dag per dag bekijken”
Foto: Cor Vos
woensdag 26 juni 2024 om 19:24

Remco Evenepoel mikt op ritzege en top 5 in Tour de France: “Wil het dag per dag bekijken”

Remco Evenepoel heeft op een persbabbel, drie dagen voor de start van de Tour de France, zijn verwachtingen voor La Grande Boucle uitgesproken. De kopman van Soudal Quick-Step is toe aan zijn eerste Tour en wil daarom bescheiden blijven in zijn ambities. Dat vertelt Evenepoel woensdag in gesprek met Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel heeft een tweeledige ambitie. “Sowieso wil ik een etappe winnen, dat is duidelijk. Voor de rest hoop ik dat ik niet in de problemen geraak en wil ik dag per dag bekijken. We hebben altijd gezegd dat we dromen van de top 5. Dat is een mooi doel, maar het is nog altijd maar mijn eerste Tour. Het is moeilijk om er verwachtingen op te plakken. We mogen ambitieus zijn, maar het wordt afwachten.”

Eerder vandaag gaf de voormalige wereldkampioen al aan dat hij afgelopen week nog ziek was geweest, maar dat hij vertrouwen heeft dat hij op een hoger niveau zal rondrijden dan in het Critérium du Dauphiné. “In hoeverre ik verbeterd ben, dat moet ik voelen in de koers. Ik heb mijn trainingen goed kunnen afwerken, ik heb me goed gesoigneerd en voor de rest heb ik geprobeerd om hier zo goed mogelijk aan de start te staan. Ik heb gedaan wat een prof moet doen om hier in topvorm te geraken. Normaal zou het sowieso beter moeten zijn dan in de Dauphiné, maar er kunnen altijd verrassingen uit de lucht vallen.”

Wel verwacht Evenepoel nog wat progressie tijdens de Tour. “Ik moet zeker tijdens de eerste week nog groeien. Het is daar de perfecte week voor met een lastige start en enkele overgangsetappes. Die is ideaal om naar mijn topniveau te groeien. Dan hoop ik vanaf rit 14 (Pla d’Adet in de Pyreneeën) top te zijn. De laatste week wordt heel belangrijk.”

Pogacar topfavoriet
Ten slotte laat hij zijn licht ook schijnen op de twee topfavorieten. “Ik denk dat Tadej Pogacar na twee jaar zonder eindwinst gebrand is op de zege. Hij zal zeer gemotiveerd aan de start staan. Hij is voor mij de grote favoriet. Ze zullen de Tour ook bepalen. Wat Visma | Lease a Bike vorig jaar gedaan heeft met UAE Emirates, zal nu omgekeerd zijn. We mogen oorlog vanaf dag 1 verwachten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.