Remco Evenepoel zag tijdsverlies in Dauphiné aankomen: “De vorm is er simpelweg nog niet”
foto: Cor Vos
zaterdag 8 juni 2024 om 15:32

Remco Evenepoel zag tijdsverlies in Dauphiné aankomen: “De vorm is er simpelweg nog niet”

Nadat Remco Evenepoel op vrijdag zijn gele trui verloor in het Critérium du Dauphiné, moest hij in de zaterdagrit ook vroeg passen. Op de slotklim kon hij de andere klassementsrenners na enkele kilometers al niet meer volgen. “De vorm is er simpelweg nog niet”, zei de Belgisch kampioen na afloop bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel moest uit het peloton lossen op de steile slotklim naar wintersportdorp Samoëns 1600, goed voor tien kilometer klimmen aan 9,3%. Op goed zeven kilometer van de top liet de kopman van Soudal Quick-Step de andere favorieten gaan. “Op aankomsten als deze moet je honderd procent in orde zijn om te presteren. Het is een klim die niet liegt. Ik denk dat het duidelijk is dat er nog wat werk aan de winkel is.”

“Maar zoals ik aan het begin van de week al zei: als ik moet lossen, blijf ik doorduwen om mijn vorm te verbeteren. Dat is wat ik gedaan heb. Het was een zware dag, met meer dan 4000 hoogtemeters, veel regen, technische afdalingen. Ik denk niet dat ik het slecht heb gedaan met het oog op de Tour. De resultaten zijn er niet, maar iedereen weet dat ik hier was om te proberen de tijdrit te winnen en in de bergen zo lang mogelijk proberen aan te haken, om mezelf te testen. Dat is vandaag ook gebeurd.”

“Er is nog wat tijd”
Over drie weken start de Tour de France, waar Evenepoel dit jaar zijn debuut zal maken. “Er is nog wat tijd. Ik ben iemand die een koers nodig heeft om echt te verbeteren, om conditie op te bouwen. Dat is waarom ik hier ben. Anders was ik hier niet geweest. Het is goed om op deze manier af te zien. Het is goed voor de vorm, voor mijn hoofd en voor mijn vechtlust. Er is vandaag niets vreemds gebeurd.”

“Ik verwachtte dit vanochtend al. In de laatste vallei, met 25 kilometer te gaan, zei ik ook al tegen het team dat ik me niet goed genoeg voelde. Ik zei dat ik meteen zou lossen en mijn eigen tempo zou rijden. Dat was de best mogelijke beslissing.”

Evenepoel kwam uiteindelijk als dertiende over de streep, op een minuut en 46 seconden van ritwinnaar Primoz Roglic. Hij zakte daardoor van plek twee naar plaats zes in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.