Remco Evenepoel na laatste test voor WK: “Ik moet gewoon alles verbeteren”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2024 om 17:43

Remco Evenepoel na laatste test voor WK: “Ik moet gewoon alles verbeteren”

Remco Evenepoel kon de afgelopen dagen niet echt zijn stempel drukken op de Tour of Britain, maar de zesdaagse rittenkoers was dan ook vooral een laatste test richting de wereldkampioenschappen wielrennen in het Zwitserse Zürich. Hoe kijkt de renner van Soudal Quick-Step terug op de voorbije zes dagen?

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het was opbouwen en er weer inkomen”, vat hij het samen in gesprek met Sporza, vlak na de slotetappe met finish in Felixstowe. “Meer dan dat kon ik niet doen”, aldus Evenepoel, die nu weer naar Spanje trekt om zich daar volledig klaar te stomen voor het WK. “Het draait daar om intensiteit, trainen achter de brommer en op mijn tijdritfiets.”

“Ik moet gewoon alles verbeteren en beter worden. Op hoogtestage gaan zit er niet in. Het wordt trainen op zeeniveau.” Hoeveel progressie moet de 24-jarige renner nog boeken richting de mondiale titelstrijd in Zürich? “Ik heb geen wetenschappen gestudeerd, hé”, reageert hij met een glimlach.

“Ik moet nu het maximale eruit halen en me goed soigneren. Je kan nog zoveel berekenen en dan vallen. Ik moet gewoon hard trainen en dan wat frisheid opbouwen voor de tijdrit (22 september, red.). Dan rest me nog een week tot de wegrit.”

foto: Cor Vos

Ploegleider Lodewyck: “Het is een goede week geweest voor Remco”
Volgens zijn ploegleider bij Soudal Quick-Step – Klaas Lodewyck – ligt Evenepoel op schema. “We wisten met welke ambitie we naar hier waren afgezakt. We moesten zeker niet meer verwachten dan dit. Vertrekken met een beter gevoel dan we naar hier gekomen waren, dat was het doel. En daar zijn we in geslaagd.”

“Het is niet omdat hij niet meedoet voor het klassement dat hij niet meer kon. Hij is elke dag van grote waarde geweest voor de ploeg. Hier kreeg hij de prikkels die hij nodig had om te verbeteren. Ik denk dat hij nu enkele dagen zal rusten en dan zal hij met Koen (zijn coach Koen Pelgrim, red.) kijken wat er nog moet gebeuren. Het zal vooral werken zijn en gezond blijven. Wat er nog nodig is in percentages? Remco weet zelf wel wat er nodig is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.