Remco Evenepoel niet rouwig om verlies roze trui: “Het was de bedoeling”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 mei 2023 om 17:49

Remco Evenepoel niet rouwig om verlies roze trui: “Het was de bedoeling”

Remco Evenepoel start woensdag ‘gewoon’ weer in de regenboogtrui in de Giro. De Belg van Soudal-Quick Step heeft zijn roze trui in de vierde rit afgegeven aan Andreas Leknessund. “Daar ben ik niet rouwig om”, vertelt Evenepoel na afloop aan HLN.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik volg op circa twintig seconden en sta tweede in de stand. Dat is nog altijd een goede plek. Het was de bedoeling om de trui weg te geven, zeker met oog op morgen en overmorgen.”

Over het gevoel was Evenepoel in deze eerste echte bergrit tevreden: “Het gevoel zat heel goed. Het was een superlastige wedstrijd. Maar het voelde niet lastig aan toen INEOS op kop begon te rijden. Ik ben heel content met het gevoel, blij dat we deze dag in hectische omstandigheden goed zijn doorgekomen.”

Dat Evenepoel alleen kwam te zitten de laatste kilometers, maakt hem niet uit. “Zolang ik erbij zit is het goed hè. Het was een superlastige openingsfase, dat hadden we wat onderschat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.