Remco Evenepoel op zoek naar vierde ritzege: “Weet niet of ik goed hersteld ben”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 11:56

Remco Evenepoel op zoek naar vierde ritzege: “Weet niet of ik goed hersteld ben”

Remco Evenepoel gaat zaterdag op zoek naar zijn vierde ritzege in de Vuelta a España. De Belgische renner van Soudal Quick-Step hoopt dan ook mee te zitten in de vroege vlucht. “De benen zijn best goed, al voelden ze gisteren wel heel zwaar aan. Het was dus ideaal om te kunnen herstellen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In gesprek met Sporza vertelt Evenepoel over zijn plannen. “Het zal allemaal afhangen van de start. Het gaat meteen bergop. Ofwel koersen we 100 kilometer, ofwel ligt het meteen in een plooi. Ik heb sowieso genoeg achterstand in het klassement om mee te glippen, maar het hangt ook af van de benen. Ik heb de afgelopen dagen veel gegeven. Ik moet zien of ik goed hersteld ben.”

“De klimmen zijn minder lang en makkelijker dan vorig jaar in rit 20. Er kan achteraan nog wat gestreden worden, maar ik denk niet dat er nog veel zal veranderen in de stand. Hopelijk draagt de vlucht ver met sterke renners en krijgen we vrijheid.”

Evenepoel heeft zaterdag wel een extra motiverende factor. “Het kan nog een mooie dag en afsluiter worden. Oumi (zijn vrouw, red.) is gisterenavond geland: dat geeft extra motivatie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.