Evenepoel heeft het na off-day in Tour of Britain vooral over Van Aert: “Genoeg renners die zijn rol kunnen overnemen op WK”
foto: Cor Vos
donderdag 5 september 2024 om 18:32

Evenepoel heeft het na off-day in Tour of Britain vooral over Van Aert: “Genoeg renners die zijn rol kunnen overnemen op WK”

Remco Evenepoel kende geen goede dag in de Tour of Britain. De Belgische renner moest lossen op 21 kilometer van de streep en moest zo tweeënhalve minuut toegeven. “Ik deed mijn kleren uit en meteen daarna begon het te regenen”, vertelde Evenepoel, die het ook nog had over het missen van Wout van Aert op het WK in Zürich, na afloop aan VTM.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De derde etappe van de Tour of Britain was een bijzonder zware. Er werd meteen na de start hard gekoerst en ook het parcours was erg zwaar. Het werd zo een heuse afvalkoers, ook voor Evenepoel. “Ik had zelf veel last van het weer. Het was erg koud vandaag. Het weer in Spanje was veel beter.”

“Dit was toch een schok op het lichaam”, aldus Evenepoel. “Toen de finale losbarstte, deed ik mijn kleren uit en dat was geen slimme zet. Het begon namelijk net te regenen.” De olympische kampioen zal door zijn mindere dag een goede prestatie algemeen klassement kunnen vergeten.

Over Van Aert: “Genoeg renners die zijn rol kunnen overnemen op WK”
Evenepoel werd ook gevraagd naar Wout van Aert. Donderdag werd namelijk bekendgemaakt dat hij niet meer in actie zal komen in 2024. “Dat was ergens wel te verwachten als je zijn wonde zag”, zei Evenepoel daarover. “Een knie is altijd delicaat. Wout is professioneel genoeg om de juiste beslissing te maken.”

“Of we hem kunnen vervangen? We hebben genoeg andere mannen die de rol van Wout kunnen overnemen. Ik denk bijvoorbeeld aan iemand als Maxim Van Gils, dat type. Hij is bezig aan een sterk seizoen. Wout is moeilijk te vervangen, maar we moeten nu eenmaal”, sloot hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.