Remco Evenepoel over recordzege Cavendish: “Speciaal om dit mee te maken vanuit peloton”
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2024 om 08:47

Remco Evenepoel over recordzege Cavendish: “Speciaal om dit mee te maken vanuit peloton”

Mark Cavendish kwam in de vijfde etappe van de Tour de France zijn afspraak met de geschiedenis na. De inmiddels 39-jarige Britse sprinter snelde in Saint Vulbas naar zijn felbegeerde 35ste ritzege en gaat daarmee de grote Eddy Merckx voorbij. Remco Evenepoel stond na afloop stil bij de prestatie van The Manx Missile.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Mark en ik waren een paar jaar ploeggenoten (Cavendish en Evenepoel reden in 2021 en 2022 samen voor het toenmalige Deceuninck-Quick-Step en Quick Step Alpha Vinyl, red.)”, vertelde de Belg na afloop van de etappe aan Het Nieuwsblad. “Ik wil hem feliciteren met zijn record. Het is best speciaal om zijn prestatie vanuit het peloton mee te maken.”

Evenepoel kende op weg naar Saint Vulbas een probleemloze dag op de fiets, is nog steeds eigenaar van de witte jongerentrui en staat ook nog altijd tweede in het algemeen klassement, achter Tadej Pogacar.

“Het was een redelijk ongecompliceerde dag, maar wel een beetje stressvol in de laatste veertig kilometer, toen het begon te regenen. Maar we hadden alles goed onder controle en kunnen tevreden zijn met onze dag”, besluit Evenepoel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.