Remco Evenepoel “weet zelf niets” van geruchten over transfer naar Red Bull-BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
maandag 9 september 2024 om 08:48

Remco Evenepoel “weet zelf niets” van geruchten over transfer naar Red Bull-BORA-hansgrohe

Remco Evenepoel heeft gereageerd op geruchten dat hij mogelijk naar Red Bull-BORA-hansgrohe zou vertrekken. De tweevoudige olympisch kampioen heeft nog een contract tot eind 2026 bij Soudal Quick-Step, maar de Duitse ploeg zou hem volgens meerdere wielermedia graag overnemen deze winter. Evenepoel ontkent dat daar sprake van is in gesprek met Sporza en VTM.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Daar weet ik zelf niets van. Er komt altijd zoveel naar buiten zonder dat er iets van waarheid in zit”, vertelde Evenepoel zondag na afloop van de Tour of Britain daarover. “Ik heb geen idee waar dat over zou gaan. Zelf heb ik niets zien passeren. Dat ik volgend jaar normaal gezien nog voor hetzelfde team rijd? Dat is een ja.”

Evenepoel is er dus van overtuigd dat hij ook in 2025 in de ploeg-Patrick Lefevere rijdt, hoewel er volgens de Ierse wielerjournalist Daniel Benson een ultimatum zou liggen vanuit Red Bull-BORA-hansgrohe bij Evenepoel en zijn management. De Belg zou een deadline hebben gekregen om te beslissen waar zijn toekomst ligt: bij Soudal Quick-Step of de ploeg van Vuelta-eindwinnaar Primož Roglič.

Vanuit Spanje reageerde ook Red Bull-BORA-hansgrohe-ploegbaas Ralph Denk op de geruchten van de Evenepoel-transfer. Hij ging er niet specifiek op in. “Ik hoor en lees de geruchten ook elke dag in Italiaanse, Engelse en Belgische kranten, maar ik heb er niks over te zeggen”, aldus Denk volgens Het Laatste Nieuws. “Het zijn roddels en daar mag, kan en wil ik niet op reageren. Hoe vervelend dat voor jullie journalisten ook is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.