Remco Evenepoel spreekt Patrick Lefevere tegen: “Ronde van Vlaanderen is geen must in 2025”
foto: Cor Vos
maandag 12 augustus 2024 om 19:37

Remco Evenepoel spreekt Patrick Lefevere tegen: “Ronde van Vlaanderen is geen must in 2025”

Remco Evenepoel is momenteel niet van plan om volgend jaar te starten in Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. De kersverse dubbele olympisch kampioen spreekt daarmee Patrick Lefevere tegen. De manager van Soudal Quick-Step vertelde onlangs nog dat hij Evenepoel die koersen ‘wil laten ontdekken’.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had niet verwacht dat dat eruit zou komen. Ach, we kennen Patrick allemaal – hij kan soms een open boek zijn”, vertelt Evenepoel nu in gesprek met Sporza. “San Remo en Vlaanderen liggen vrij vroeg op het seizoen. Die twee in combinatie met de Tour kan misschien wel, maar niet met de Giro. En ik ben niet van plan om mijn voorbereiding op een grote ronde aan te passen voor een klassieker.”

“Ik wil vooral realistische doelen stellen. Mannen van het niveau Mathieu van der Poel zijn in het Vlaamse klassiekerwerk nog steeds beter dan ik. Ach, we zien wel. Ik ga sowieso eens aan de start staan, maar volgend jaar? Dat weet ik nog niet”, blijft Evenepoel met beide voeten op de grond.

Focus op wereldkampioenschap en Lombardije
Welke grote ronde(s) Evenepoel volgend seizoen gaat rijden, ligt ook nog niet vast. “De Giro én de Tour? Allebei is moeilijk. Tenzij je Pogacar bent, maar voor mij is dat nog te hoog gegrepen. We gaan de parcoursen afwachten, er is geen druk. En eerst zijn er dit jaar nog enkele koersen, hé”, doelt Evenepoel op het wereldkampioenschap. “Ik wil graag mijn wereldtitel in het tijdrijden verlengen. En met het parcours van de wegrit is het niet meer dan logisch dat ik ook daar een goed resultaat wil behalen.”

“Tot slot ga ik nog Lombardije rijden. Ik hoop daar goed te zijn en niet te vallen zoals vorig jaar, zodat ik die koers ook eens op mijn palmares kan toevoegen. Dat is de enige wedstrijd die ik moet winnen om een verhaal af te schrijven en een groot punt op het einde van dat boek te zetten (Evenepoel viel er hard in 2020, red.). Dat leeft wel bij mij”, sloot Evenepoel af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.