Nog nooit verloor Remco Evenepoel een tijdrit van Tadej Pogacar
Maxim Horssels
Niels De Wit
vrijdag 5 juli 2024 om 11:43

Nog nooit verloor Remco Evenepoel een tijdrit van Tadej Pogacar

Een primeur vandaag in de tijdrit van de zevende etappe van de Tour de France. Voor het eerst gaan Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic de strijd met elkaar aan in een rit tegen de klok. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? WielerFlits dook in het archief van Cyclingflash.com om hun eerdere prestaties te vergelijken.

Pogacar en Vingegaard stonden negen keer tegenover elkaar in een tijdrit, waarbij Pogacar vijf keer de beste was. Tegen zijn landgenoot Roglic heeft Pogacar eveneens een voorsprong in de statistieken met 4-2. Echter, tegen Evenepoel heeft Pogacar het moeilijker: hij ‘verloor’ alle vijf ontmoetingen, waarvan drie op het WK tijdrijden.

Evenepoel vs Vingegaard
Evenepoel en Vingegaard hebben zes keer tegen elkaar gestreden in een tijdrit, waarbij Vingegaard nooit kon winnen van de wereldkampioen. Roglic daarentegen is wel gewaagd aan Evenepoel. Beide renners streden elf keer tegen elkaar in een tijdrit. Na Evenepoels overwinning in de tijdrit van de Dauphiné enkele weken geleden, leidt hij nu met 6-5 tegen de Olympische kampioen.

Een laatste belangrijke confrontatie is die tussen de voormalige ploeggenoten Vingegaard en Roglic. In onderlinge duels klokte Roglic in acht van de tien tijdritten een scherpere tijd dan Vingegaard. Op papier lijkt Vingegaard dus de minst sterke tijdrijder, hoewel hij van de vijf tijdritten die hij in de Tour reed het drie keer beter deed dan Roglic en Pogacar.

In de WielerFlits Update (vanaf 15:37) komen de tijdritstatistieken ter sprake. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.