Remco Evenepoel verwacht ‘lange finale’: “We moeten dus wakker zijn”
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 12:30

Remco Evenepoel verwacht ‘lange finale’: “We moeten dus wakker zijn”

Na een openingsrit van Toscane naar Emilia-Romagna blijven de renners in de tweede rit van de Tour de France in de laatstgenoemde regio. Een etappe van 200 kilometer voert het peloton – over enkele zeer steile beklimmingen – van kustplaats Cesenatico naar Bologna. Remco Evenepoel is dan ook op zijn hoede.

De Belgische kopman van Soudal Quick-Step stond voor de start de pers te woord. “De San Luca maar zeker ook de klim daarvoor zijn échte scherprechters”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik denk dat er zeker een ploeg gaat zijn die op die klimmetjes vol zal rijden. Het zal een lange finale worden vandaag”, verwacht de nummer acht in het klassement.

De grote vraag is: kruisen de mannen voor het klassement vandaag wel echt de degens? “Het is vooral koffiedik kijken wie wat gaat doen vandaag. We moeten dus wakker zijn”, aldus Evenepoel.

“Als we met een kleiner groepje naar de meet gaan, moet ik zeker mee zijn. Ik wil proberen om mee te sprinten, zeker als het voor etappewinst is. Niets moet, alles mag. Gewoonweg klaar zijn en gefocust zijn voor de finale, dat is het belangrijkste.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.