Remco Evenepoel voelde zich niet goed genoeg om te winnen in Tour of Britain: “Ik heb sterretjes gezien”
Foto: Cor Vos
woensdag 4 september 2024 om 16:38

Remco Evenepoel voelde zich niet goed genoeg om te winnen in Tour of Britain: “Ik heb sterretjes gezien”

Remco Evenepoel kleurde meteen de tweede etappe in de Tour of Britain. De dubbele olympische kampioen zette met vijftig kilometer te gaan een vlucht op met ploegmaat Julian Alaphilippe, maar die werd uiteindelijk naar plaats twee verwezen door Stephen Williams. De renner van Soudal Quick-Step reageerde achteraf bij Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had voor vandaag geen resultaat in gedachten. Julian voelde zich goed en we gingen voor hem. Uiteindelijk was er iemand beter, zo gaat dat in de koers. We hadden dit plan, deden wat we wilden. We reden bovendien nooit in het defensief. We gingen er echt voor in de zware heuvels. We hebben gedaan wat we moesten doen, en dat was in de heuvels onze verantwoordelijkheid nemen. Uiteindelijk was er één iemand sneller. Ik heb ook nergens spijt van, maar ben blij met deze prestatie.”

Evenepoel verloor uiteindelijk nog 21 seconden, maakt hem dat zelf nog kandidaat voor het klassement? “Met Julian wel”, zei Evenepoel snedig. “Voor mij is er echt geen must. Hij is beter in vorm dan ik, dus help ik hem graag. Morgen past hem ook, dan wacht er een korte rit. We gaan er opnieuw voor, maar Williams doet het ook goed en het wordt lastig om hem uit de trui te rijden. We gaan het wel proberen.”

Voor de ex-wereldkampioen waren het de eerste competitiekilometers sinds zijn olympische titels begin augustus. Hoe voelde hij zich? “Er is nog werk te doen. Als ik in goede vorm ben, ga ik altijd voor de winst en dan had ik solo willen winnen. Maar nu is het afzien en helpen voor de jongens, ik moet mijn limiet opzoeken. Ik zei al dat ik wat sterretjes heb gezien, dat is nodig om stappen vooruit te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.