Remco Evenepoel voor Galibier-rit: “Misschien eerste slijtageslag met de klassementsmannen”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2024 om 13:15

Remco Evenepoel voor Galibier-rit: “Misschien eerste slijtageslag met de klassementsmannen”

Het is tijd voor de eerste echte bergetappe van de Tour de France 2024. Wat verwacht Remco Evenepoel, de nummer drie van het klassement, van de etappe over Col du Galibier? “Veel bergop”, lachte hij droogjes voor de camera van VTM Nieuws.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor de rest krijgen we misschien de eerste echte slijtageslag met de klassementsmannen”, vervolgde Evenepoel op serieuze toon. “We gaan zien wie of wat er iets onderneemt, maar je moet sowieso wakker zijn. Dat is wel duidelijk.”

Evenepoel denkt dat hij klaar is voor het klimgeweld en voelt zich ontspannen. “Natuurlijk. Het is geen lange etappe, het zijn de benen die moeten spreken. Er is geen reden om te stressen. We moeten er zo goed mogelijk doorkomen en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere renners voor de zesde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.