Remco Evenepoel weet wat beter moet in 2025: “Werken aan mijn klimcapaciteit”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 oktober 2024 om 18:03

Remco Evenepoel weet wat beter moet in 2025: “Werken aan mijn klimcapaciteit”

Remco Evenepoel heeft zijn seizoen 2024 afgesloten met een tweede plek in de Ronde van Lombardije. Achter een ontketende Tadej Pogacar wist de Belg weg te rijden bij de naaste achtervolgers om zo solo naar een tweede plek te rijden. Een mooie laatste klassering van een sterk seizoen. “Dit was het hoogst haalbare vandaag”, blikt Evenepoel terug in gesprek met Cycling Pro Net.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik ben blij. Mijn voorspelling van vanochtend werd waarheid”, aldus Evenepoel over zijn voorspelling dat Pogi aan zou vallen op de Colma di Sormano. “Tadej viel aan op zo’n zes kilometer van de top. Dat is het zwaarste gedeelte, dus het is logisch dat hij toen aanging. Ik probeerde mijn eigen ritme te vinden en kwam op de top met een klein gaatje. Zo kon ik pushen in de afdaling en wat voorsprong pakken. Ik ging flink stuk in de finale, maar het gat was er al. Ik nam dus geen risico’s.”

De laatste 25 kilometer was het een man-tegen-man gevecht tussen de twee matadoren. Toch zag Evenepoel dat niet zo. Het gat was iemmers al geslagen. “Het ging meer om de mannen achter mij. Ik wist al dat het anderhalve minuut was ten opzichte van Tadej. Hij is het hele seizoen al geweldig. Ik wilde mijn tweede plek veilig stellen. Dat was het hoogst haalbare vandaag.”

Zo eindigt de Belg zijn seizoen met een tweede plek in een monument. Een seizoen waarin hij tweemaal Olympisch kampioen werd en op het podium eindigde van de Tour de France. Wat moet of kan er beter in 2025? “Ik moet werken aan mijn klimcapaciteiten. In de Tour en vandaag was Tadej steeds beter bergop. Daar moet ik aan werken: een betere klimmer worden om dichterbij te komen bij die mannen. Dit jaar heb ik veel geduld en vertrouwen getoond. Nu begint het werk om aan de top te blijven in de grote rondes en de klimklassiekers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.