zaterdag 6 juli 2024 om 07:45

Remco Evenepoel werpt zich op tot kandidaat-eindwinnaar en zaterdag vuurwerk

Video Een tijdrit liegt nooit. De waardeverhoudingen op dit moment in de Tour de France zijn duidelijk. Wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel pakte zijn felbegeerde ritzege, maar hield Tadej Pogačar maar nipt achter zich. De achterstand van Primož Roglič en Jonas Vingegaard was wel significant, maar gek genoeg kan vrijwel iedereen daar mee leven. Alles daarover in een nieuwe WielerFlits Update!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de sterren stond geschreven dat Evenepoel in deze tijdrit er met de zege vandoor ging. Maar ga er als 24-jarige debutant maar aan staan. De Belg deed het toch en maakt al heel de Tour een rustige indruk, alsof hij al vijf keer de Ronde van Frankrijk achter zich heeft. Hij begint stiekem te hopen dat hij het eindpodium kan halen, maar beseft dat er nog een lange weg te gaan is. Ook bij Visma | Lease a Bike zijn ze opgelucht. Ook dit tijdverlies was ingecalculeerd en eerlijk gezegd viel het ze zelfs mee. En bij UAE Emirates waren er eveneens blije gezichten. Ze verloren slechts een beetje tijd op specialist Evenepoel, maar bouwden de voorsprong ten opzichte van de rest op.

Zaterdag wacht er een listige etappe. Met zo’n 2400 hoogtemeters en een aantal ploegen dat wat te bewijzen heeft, belooft het oorlog te zijn. Youri denkt vooral dat het in de eerste twee wedstrijduren flink tekeergaat en adviseert de liefhebbers om er vroeg voor te gaan zitten. Met sterke renners als Matej Mohorič, Alberto Bettiol, Paul Lapeira, Magnus Cort, Maxim Van Gils én wereldkampioen Mathieu van der Poel kan er best eens een heel sterke kopgroep ontstaan die het tot het einde redt. En mochten de kleppers toch hun kruit droog houden voor de gravelrit van zondag, dan verwachten we een mooie machtsprint. Luister snel naar de WielerFlits Update!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.