Remco Evenepoel wil met België de leiding nemen op het WK: “Aan ons om te controleren”
foto: Cor Vos
zondag 29 september 2024 om 11:36

Remco Evenepoel wil met België de leiding nemen op het WK: “Aan ons om te controleren”

Remco Evenepoel staat zondag aan de start van WK in Zürich als één van de favorieten voor de titel. De Belg krijgt een parcours dat hem goed moet liggen. Een gouden kans om niet alleen Olympisch kampioen, maar ook wereldkampioen te worden in hetzelfde jaar. “Je moet iedere keer vanaf nul beginnen”, aldus Belg in gesprek met Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Een uitgelezen kans op de dubbel: wereldkampioen en Olympisch kampioen in het jaar 2024. Remco Evenepoel probeert er koel onder te blijven. “Je moet iedere keer vanaf nul beginnen. Wanneer je een mooie overwinning behaalt, moet de knop om en ga je focussen op de volgende uitdaging. Het wordt niet makkelijk vandaag. Het ligt dicht bij elkaar. Het is een uitdagend parcours met mogelijkheden voor meerdere type renners. Het hangt simpelweg af van de benen in de finale.”

Het plan voor de Belgische selectie is duidelijk. Coach Vanthourenhout heeft de mannen duidelijke taken meegegeven en de formatie lijkt het heft in handen te willen nemen. “Het Franse team zal waarschijnlijk proberen een aanval van ver te plaatsen. Het is aan ons om te zorgen dat er geen gevaarlijke groepen wegrijden. Zolang we dat doen, is het ronde per ronde. We hebben gezien bij de vrouwen dat je jezelf makkelijk kan opblazen. Het gaat om geduld hebben en zo fris mogelijk blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.