Remco Evenepoel wil toeslaan in eerste tijdrit: “Kan niet wachten”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 11:35

Remco Evenepoel wil toeslaan in eerste tijdrit: “Kan niet wachten”

De klassementsrenners wacht vrijdag een belangrijke test in de Tour de France: de 25 kilometer lange tijdrit naar Gevrey-Chambertin. Remco Evenepoel, de nummer twee van het klassement, kijkt uit naar de chronoproef. De wereldkampioen tijdrijden mikt op de dagzege en wil zo ook goede zaken doen voor het klassement.

“Vandaag ging goed”, zei Evenepoel na afloop van de zesde etappe naar Dijon. “Het was winderig, maar het team hield me in een goede positie. Ik bleef gedurende de vier uren gefocust, want het was behoorlijk nerveus.”

Terwijl de sprinters donderdag aan zet waren, moeten de klassementsrenners vrijdag weer uit hun hok komen. In de tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin kunnen namelijk behoorlijke verschillen ontstaan. “De tijdrit van morgen is niet ver van België, dus ik kon het parcours verkennen tussen Kerst en nieuwjaarsdag. En een paar dagen geleden ben ik nog eens gaan kijken.”

“Het parcours past goed bij me. Ik kan niet wachten op morgen. We gaan voor de zege. Als wereldkampioen tijdrijden, ga ik alles geven voor de ritzege, maar ik kijk ook naar een goede klassering in het klassement. Ik hoop voor wat reuring te zorgen.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden renners en ploegen voor de start van de gravelrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.