Remco Evenepoel ziet ploegmaat Ilan Van Wilder opgeven in slotweekend Dauphiné
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 juni 2024 om 10:51

Remco Evenepoel ziet ploegmaat Ilan Van Wilder opgeven in slotweekend Dauphiné

Een tegenvaller voor Soudal Quick-Step in het Critérium du Dauphiné: Ilan Van Wilder heeft in de voorlaatste etappe moeten opgeven. De Vlaamse klimmer ging nog wel van start in de zevende etappe naar Samoëns 1600, maar hij loste meteen bij de eerste meters bergop en besloot vervolgens om op te geven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat betekent slecht nieuws voor kopman Remco Evenepoel, die in het loodzware slotweekend alle hulp in de bergen kan gebruiken. De Belgische kampioen moest vrijdag in de absolute finale terugvallen op Mikel Landa, en moest aan de finish zijn gele trui afstaan aan ritwinnaar Primož Roglič.

De 24-jarige Van Wilder, die donderdag bij de massale valpartij lag in de vijfde etappe, speelde geen rol in de bergetappe naar Le Collet d’Allevard. Hij kwam als 120ste over de finish op meer dan 24 minuten van Roglič en stond in het klassement op een 63ste plaats. Volgens Soudal Quick-Step heeft Van Wilder nog te veel last van de gevolgen van die crash.

Ook Emils Liepins (dsm-firmenich PostNL) stapte al vroeg in de zevende etappe af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.