Renners niet blij met ‘Tourselfies’
maandag 7 juli 2014 om 10:34

Renners niet blij met ‘Tourselfies’

tourselfie

foto: Twitter

De massale publieke belangstelling voor de Tour de France in Engeland kent een grote keerzijde voor de renners. De nieuwe hype van de ‘Tourselfies’ leidt soms tot gevaarlijke situaties in het peloton. Onvoorzichtige toeschouwers fotograferen zichzelf terwijl ze met de rug naar de passerende renners staan. “Levensgevaarlijk”, volgens Jurgen Van den Broeck.

“Schijnbaar wil iedereen een selfie met het peloton in de achtergrond waarvoor de mensen haast in het midden van de weg gaan staan. Dat levert vaak levensgevaarlijke situaties op”, klaagt Jurgen Van den Broeck in het Het Nieuwsblad.

“Ik denk dat ik nog nooit zo bang ben geweest in een race”, tweette Tom Dumoulin. Terwijl renners hun ongenoegen uiten, doen sommige ploegen juist een oproep de mooiste en meest originele ‘Tourselfies’ te delen. “Deel een originele selfie van jezelf terwijl je het team steunt. We pikken elke week eentje uit die dan een prijs wint”, luidt de oproep bij Omega Pharma-Quick.Step. Tinkoff-Saxo wil met de hashtag #Tinkoff4TDF fans uitnodigen hetzelfde te doen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.