‘Renners willen Croix de Coeur op het laatste moment uit Giro-parcours schrappen’
foto: La Presse (archief)
vrijdag 19 mei 2023 om 09:46

‘Renners willen Croix de Coeur op het laatste moment uit Giro-parcours schrappen’

Mogelijk wordt de dertiende etappe van de Giro d’Italia nog verder aangepast. Eerder werd wegens sneeuwval en lawinegevaar de klim van de Col du Grand Saint-Bernard ingekort en nu is er ook sprake van het mogelijk schrappen van de Croux de Coeur. Volgens Tuttobiciweb willen renners de klim van eerste categorie uit het parcours.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Croix de Coeur is 15,5 kilometer lang en stijgt gemiddeld met 8,6%, maar door de regenval en kou wordt er gesproken over het schrappen van de klim met de top op 2.174 meter hoogte. Renners in de Giro d’Italia zouden de organisatie benaderd hebben om de col te schrappen, omdat er in de afdaling ijzige stukken zouden zijn. Bovendien zouden de weersomstandigheden niet verbeteren de komende uren.

Welke renners en welke ploegen pleiten voor de late parcourswijziging, is niet bekend.

Volgens Tuttobiciweb ligt de eventuele oplossing al voor de hand: na de beklimming van de Col du Grand Saint-Bernard zouden de renners afdalen naar de vallei en vanaf daar direct naar de finish in Crans Montana trekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.