Rennersvakbond CPA onderneemt juridische stappen tegen ‘chipsgooier’
Screenshot Eurosport
zaterdag 13 juli 2024 om 20:15

Rennersvakbond CPA onderneemt juridische stappen tegen ‘chipsgooier’

Rennersvakbond CPA wil juridische stappen ondernemen tegen de toeschouwer die in de finale van de 14e Touretappe chips gooide in het gezicht van Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. Dat meldt voorzitter Adam Hansen op X.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het incident gebeurde op iets meer dan twee kilometer van de streep. Pogacar reed toen al in zijn eentje voorop. Na het bewuste moment, schudt de Sloveen met zijn hoofd, maar hij laat zich er niet door van de wijs brengen. Jonas Vingegaard kreeg overigens ook te maken met de man die eerder met chips gooide naar Pogacar. Bij de Deen gooide de man, met de vlakke hand, namelijk ook nog wat restjes in zijn gezicht.

Volgens Hansen zal de CPA ‘met plezier’ juridische stappen ondernemen tegen de bewuste man. “Dit is disrespectvol en mag niet worden getolereerd”, aldus Hansen op zijn sociale mediakanalen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.