Rentree Cavendish in Tour de l’Ain
woensdag 6 augustus 2014 om 17:59

Rentree Cavendish in Tour de l’Ain

Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish start op 12 augustus in de Tour de l’Ain. Het wordt zijn eerste wedstrijd sinds zijn opgave in de Tour de France. “Deze ronde zal belangrijk zijn om te zien waar ik sta met mijn herstel na mijn val in de Tour”, stelt Cavendish op de ploegwebsite.

“De rest van mijn programma zullen de ploeg en ik pas daarna honderd procent vastleggen, afgaand op mijn gevoel tijdens die wedstrijd”, vervolgt de sprinter. “Ik vind het wel heel jammer dat ik niet zal kunnen deelnemen aan de Prudential Ride London Classic, een fantastische koers in eigen land waarin ik volgend jaar graag zou meerijden. We hebben tijdens de Tour kunnen zien dat het wielrennen leeft in Groot-Brittannië. Maar nu moet ik mijn training vervolledigen in Italië om klaar te zijn voor de Ain.”

Ook Rigoberto Uran wordt door de Belgische ploeg voor de Tour de l’Ain geselecteerd. “Het wordt zijn eerste wedstrijd in Europa sinds de Giro”, aldus ploegleider Davide Bramati. “Uran heeft lang getraind op grote hoogte en moet nu koersritme opdoen voor de Ronde van Spanje.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.