Richard Carapaz emotioneel na laatste bergrit: “Ik heb mezelf weer teruggevonden”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 18:47

Richard Carapaz emotioneel na laatste bergrit: “Ik heb mezelf weer teruggevonden”

Richard Carapaz kon na de finish van de twintigste etappe zijn emoties toch maar moeilijk in bedwang houden. De Ecuadoraan heeft naar eigen zeggen enkele moeilijke jaren achter de rug, maar is nu weer gelukkig. “Ik ben er weer”, zei hij na afloop bij Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Carapaz was de voorbije jaren niet altijd even succesvol als klassementsrenner en dat liet hem niet onberoerd. “Ik ben vandaag toch emotioneel. Dat ik op deze beklimming (Picón Blanco, red.) kan meestrijden met de beste klimmers, doet me wel wat. Ik heb een paar mindere jaren achter de rug, maar ik heb mezelf in deze Vuelta weer teruggevonden als klassementsrenner.”

“Dat is voor mij zeer belangrijk. Ik ben weer terug. Ik heb er hard voor gewerkt en heb ook nog veel dromen die ik wil verwezenlijken. Ik voel me nu echt weer gelukkig”, geeft de olympisch kampioen van Tokio aan.

Over de rit had Carapaz het volgende te vertellen. “Het was weer een ontzettend zware dag, door het werk van Soudal Quick-Step. Op het einde was iedereen kapot. Ik heb het wel geprobeerd, maar moest vooral mijn eigen tempo rijden. Er zat niet meer in.”

De kopman van EF Education-EasyPost heeft overigens nog uitzicht op het podium in Madrid, maar dan moet hij in de vlakke slottijdrit van 24,6 kilometer in de Spaanse hoofdstad wel 49 seconden goedmaken op de voorlopige nummer drie, Enric Mas. Het verschil met Ben O’Connor – de tweede in de stand – is dan weer 58 tellen.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.