Richard Carapaz geeft klassement nog niet op: “Bevond me in een zone van wanhoop”
foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2024 om 10:02

Richard Carapaz geeft klassement nog niet op: “Bevond me in een zone van wanhoop”

Richard Carapaz stak in aanloop naar de Vuelta a España zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Het doel is duidelijk: dit jaar willen voor de eindzege gaan.” De ambitie van de Ecuadoraan heeft na de eerste bergetappe echter een flinke knauw gekregen: op de steile flanken van de Pico Villuercas verloor hij veel tijd op onder meer Primoz Roglic.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Carapaz begon nog wel voortvarend aan de laatste loeisteile kilometers, maar zakte op een gegeven moment weg, na een kennismaking met de man met de hamer. De kopman van EF Education-EasyPost kwam uiteindelijk als 25ste over de finish, op liefst 1’29’ van ritwinnaar Roglic.

Wat was er aan de hand met Carapaz, die in 2020 nog tweede werd in de Vuelta? “Het was een ontzettend warme dag. Het was misschien wel 40 graden en daar had ik erg veel last van. Het was gewoon te warm en de beklimming was ook nog eens bijzonder zwaar”, deed hij na afloop zijn verhaal bij Esciclismo.

“Ik probeerde mezelf nog zo goed mogelijk te handhaven, maar ik kon gewoon niet sneller. We hebben wel ons uiterste best gedaan. Vandaag was een dag om zo goed mogelijk te overleven. Ik denk dat we daar redelijk in zijn geslaagd. In de finale had ik een tekort aan water. Het was erg warm en ik bevond me op een gegeven moment in een zone van wanhoop.”

In het algemeen klassement is Carapaz nu terug te vinden op een 26ste plaats, op net iets meer dan twee minuten van de rode trui. Een verre van rooskleurige uitgangspositie, maar de 31-jarige klimmer heeft zijn klassementsambities nog niet opgeborgen. “Ik heb anderhalve minuut verloren, maar er komen nog genoeg zware etappes. We moeten ons daar nu op voorbereiden. De Vuelta duurt nog lang.”

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.