Richard Carapaz zorgt voor vuurwerk bij de klassementsmannen: “Dit was de eerste zet”
foto: Cor Vos
donderdag 5 september 2024 om 18:22

Richard Carapaz zorgt voor vuurwerk bij de klassementsmannen: “Dit was de eerste zet”

De achttiende rit in de Vuelta a España werd er een etappe met strijd op twee fronten. Waar de kopgroep vocht om de ritzege, zorgde EF Education-EasyPost in dienst van Richard Carapaz voor vuurwerk. De Ecuadoraan en zijn ploeg plaatste op de laatste klim van de dag een versnelling en zorgde zo voor een schifting bij de favorieten. Zo wist de ploeg Sepp Kuss en Mikel Landa op achterstand te rijden.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Na de meet was de nummer vier van het algemeen klassement tevreden met de actie van zijn ploeg. “Het was best een lastige laatste klim en daarom hebben we het initiatief genomen. James Shaw en Owain Doull hebben het goed gedaan, nadat zij waren teruggezakt. Ik ben zeer tevreden. Het gaat per dag beter en we hebben een schifting kunnen veroorzaken. We willen echt meedoen voor de hoofdprijs en dit was de eerste zet.”

De rode trui is het grote doel voor Carapaz, die zich in de derde week vaak van zijn beste kant laat zien. “De vermoeidheid begint natuurlijk een rol te spelen. Alle dagen tellen, dus we moeten iedere kans grijpen. Het is een lastige Vuelta geweest en er komen nog enkele dagen aan. Ik heb veel vertrouwen in mijn derde week en we proberen deze lijn door te trekken. Morgen is erg zwaar, maar ik kijk er naar uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.