Richard Plugge over opmerking Mathieu van der Poel: “Als je vindt dat het een grap is, ga dan in gesprek”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 08:28

Richard Plugge over opmerking Mathieu van der Poel: “Als je vindt dat het een grap is, ga dan in gesprek”

Visma | Lease a Bike zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Een aantal van hun renners, waaronder kopmannen Wout van Aert en Jonas Vingegaard, liggen in de lappenmand door recente valpartijen. CEO Richard Plugge gebruikt het momentum om het thema veiligheid nog een keer aan te snijden.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Er staat met SafeR een organisatie klaar, maar het is nog niet gelukt. Dat had de massale val in het Baskenland niet kunnen vermijden, maar het is wel het begin van een oplossing door met een onafhankelijke instantie naar het parcours en het gedrag van iedereen – renners, ploegen, organisatoren en UCI – te kijken”, geeft de Nederlander mee in gesprek met Sporza.

“Die aanbevelingen moeten we zo snel mogelijk implementeren. Het is nu te veel een politiek proces geworden. Je moet net voor de mensen opkomen en ook aan de business denken. Dit is schadelijk voor onze sport.” Of specifieke maatregelen over het dragen van beschermende kleding en/of airbags aan de orde zijn, laat hij over aan experts.

De chicane
Plugge het het daarnaast over de beruchte chicane voor het Bos van Wallers. De opmerking van Van der Poel op X was hem ook niet ontgaan. “Ik zou applaudisseren. En als je je afvraagt of het een grap is, ga dan in gesprek en maak het beter. Het is heel dapper dat ze na 100 jaar nadenken over een van de iconen van de koers. Daar verdienen ze alle lof voor. Is het de juiste oplossing? Dat weet ik niet. Moet je het afschieten? Dat zou ik ook niet doen”, is hij duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.