Richie Porte: “Ik ben nog niet in het rood gegaan”
Foto: Sirotti
dinsdag 19 mei 2015 om 12:04

Richie Porte: “Ik ben nog niet in het rood gegaan”

Richie Porte staat tijdens de Giro d’Italia momenteel in de schaduw van de strijd tussen Fabio Aru en Alberto Contador. Toch staat de Australiër maar 22 seconden achter op Contador. “Het was niet gemakkelijk, maar ik voel me comfortabel. Ik ben nog niet in het rood hoeven gaan en zo zie ik het graag in de eerste week.”

Astana maakt de wedstrijd erg hard. En dat bevalt me eigenlijk wel”, zei de renner van Sky op de rustdag tegen Cyclingnews. “Ik had verwacht dat Tinkoff-Saxo de wedstrijd hard zou maken, maar ook nu is onze ploeg op de achtergrond kunnen blijven.”

Over de tactiek van Astana tast Porte volledig in het duister. “Aru en Landa hebben tot nu toe al het aanvallende werk gedaan. Maar dat is totaal niet logisch, zo aanvallen in de eerste week van een grote ronde. Dat betaal je meestal terug, wellicht in de derde week. We zullen zien wat er zal gaan gebeuren.”

Ze hebben mij nog niet kunnen lossen in de bergen

Leiderschap
De rol die Porte dit jaar bekleed in de Giro is anders dan anders. In het verleden stond de renner uit Tasmanië vaak in de schaduw van Chris Froome, maar de rol die hij nu heeft als kopman bevalt hem wel. “Ik denk dat ik dit seizoen de leiderschapsrol verdien. Ik heb het gezien bij Froome en Wiggins, en nu is het mijn beurt. En ik voel me prima.”

2015, Giro d'Italia, tappa 06 Montecatini Terme - Castiglione della Pescaia, Tinkoff - Saxo 2015, Team Sky 2015, Contador Alberto, Porte Richie

Richie Porte samen met Alberto Contador (Foto: Sirotti)

Porte kijkt ook vooruit naar de tijdrit, waar hij misschien wel als favoriet aan de start verschijnt. “Ik denk dat mijn tijdritten goed zijn. Op het nationaal kampioenschap versloeg ik een specialist als Rohan Dennis. Dat geeft me vertrouwen voor komende zaterdag.”

Als hij na de rit tegen de klok aan de leiding staat zal hij zijn voorsprong met hand en tand verdedigen. “Om eerlijk te zijn, ze hebben mij nog niet kunnen lossen in de bergen.”

RIDE Magazine
33 Reacties
19-05-2015 16:53
Tot nu toe is hij altijd compleet door t ijs gezakt op een bepaalde dag, en dan meteen met 10 minuten plus ook. Een Cadelleke in zn eerste giro a 17 minuten op de Finestre zou mij niet geheel verbazen.

Maar misschien dat t dit jaar anders zal zijn, ik zelf denk dat Aru t sterkst zal blijken, een slechte voorbereiding met ziekte en weinig koers en er dan toch zo staan vanaf de eerste dag, denk dat ie relatief beter zal worden over tijd.
19-05-2015 17:06
Zojuist dan voor het eerst in het rood..
19-05-2015 17:12
@tight

+1

Moest hij nou roepen naar zijn ploeggenoten, dat ze te hard voor hem gingen?
19-05-2015 17:39
Tuurlijk Porte, ik geloof je direct. Niemand met maar enig verstand gaat roepen dat ie al dagen in het rood rijdt.
Porte gaat minuten verliezen in de derde week. Evenals Aru, die ik minder hoog aansla dan bv een Contador. Plus, Aru heeft al veel gegeven in de eerste week.
19-05-2015 17:46
Porte is lek gereden op een heel slecht moment. Moet je hem daarvoor dan al gaan afbreken?? Er zitten er hier op die site die denken dat ze het warm water uitgevonden hebben.Maar infeite nog heel veel moeten leren aangaande wielrennerij.
19-05-2015 19:56
hij wordt helemaal weggereden
19-05-2015 19:56
Porte lijkt dit jaar de stap gezet te hebben om een grote ronde te winnen. Zaterdag zal veel duidelijk maken maar als hij de topvorm blijft aanhouden zal hij Aru vlug 3-5 minuten om de oren smeren.
De vraag is of hij Contador zal kunnen kloppen die ook een uitstekend tijdrijder is en een explosievere klimmer. Deze Giro is om duimen en vingers bij af te likken!
19-05-2015 21:00
Van nog niet in het rood gegaan, naar ineens op 3 minuten achterstand staan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.