vrijdag 11 oktober 2024 om 15:14

Riejanne Markus blikt terug op misgelopen WK én succesvol laatste seizoen bij Visma | Lease a Bike

Video Riejanne Markus is bezig aan haar laatste wedstrijd in dienst van Visma | Lease a Bike. De Nederlandse is met andere woorden nog tot en met zondag te zien in haar gele tenue in de Simac Ladies Tour, waarna ze deze winter de overstap maakt naar Lidl-Trek. In gesprek met WielerFlits blikt Markus terug op het afgelopen seizoen, eentje met hoge pieken en diepe dalen.

“Dit is inderdaad mijn laatste wedstrijd in het tenue van Visma | Lease a Bike”, bevestigt Markus. “Ik moet zeggen dat het na de WK’s (het WK in Zürich en het WK in Leuven, red.) toch even de knop omdraaien was om me hiervoor op te laden. Het was een heel drukke periode, met veel wedstrijden kort op elkaar. Ook het slechte weer begint nu mee te spelen. Maar na paar dagen zit ik lekker in de koers, dus we gaan ervoor.”

De drukke periode is dus nog niet volledig achter de rug, maar Markus kan wel eens terugblikken op de afgelopen weken. “Ik heb het WK in Zürich ondertussen wel verwerkt. De mediastorm is inmiddels ook gaan liggen. We hebben een goede nabespreking gehad met iedereen. Nu is het aan ons om verder te gaan en het volgende keer beter te doen. Zelf ben ik erg trots dat ik er een goed niveau heb laten zien en dat ik er stond op het moment dat het moest.”

“Mijn seizoen was in het algemeen ook goed. Ik ben er tevreden mee”, gaat Markus verder. “De tweede plaats in de Vuelta, meer in het begin van het jaar, was ook erg mooi. Ik heb ook een aantal mooie overwinningen behaald, dus ik ben gewoon heel tevreden. Met 2025 ben ik op dit moment nog niet bezig. Eerst even vakantie, daarna zien we wel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.