Riejanne Markus heeft toptransfer beet: “Vanwege exceptionele tijdritfietsen”
Foto: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2024 om 10:30

Riejanne Markus heeft toptransfer beet: “Vanwege exceptionele tijdritfietsen”

Nederlands tijdritkampioene Riejanne Markus rijdt vanaf 2025 voor het vrouwenteam van Lidl-Trek. De 29-jarige hardrijdster komt over van Visma | Lease a Bike en tekent een contract voor drie jaar.

“Ik kan niet enthousiaster zijn om bij Lidl-Trek aan de slag te gaan”, zegt Markus in het persbericht van de ploeg. “Al jaren bewonder ik hun pioniersrol binnen het vrouwenwielrennen, waarbij ze dezelfde ondersteuning bieden als hun mannenteam.”

De Nederlandse had een goede reden om de overstap te maken. “Ik kijk ernaar uit om op nieuw materiaal te rijden. Trek staat bekend om het produceren van fietsen van wereldklasse en hun aerodynamische en lichte racefietsen en uitzonderlijke tijdritfietsen zijn een groot deel van de reden waarom ik besloten heb om bij het team te komen. Ik heb veel ambitie, wil streven naar klassementen in etappekoersen en uitblinken in tijdritten. De EK’s en WK’s blijven mijn belangrijkste doelen, net als de Tour de France, de Vuelta a España en de heuvelachtige klassiekers zoals Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik, die me goed moeten liggen.”

Ook langs de kant van Lidl-Trek is het vertrouwen groot. “Riejanne heeft bewezen van waarde te zijn in zowel eendagskoersen als etappekoersen en we hebben haar een grote stap omhoog zien maken in de afgelopen jaren. We hebben er alle vertrouwen in dat ze grote stappen voorwaarts zal blijven maken. Onze investeringen in R&D op het gebied van aerodynamica geven haar de middelen die ze nodig heeft om nog verder uit te blinken, met name in tijdritten.” Bij Visma reed Markus op fietsen van Cervélo, terwijl ze nu op een Trek gaat rijden.

Markus veroverde de afgelopen twee jaar de nationale tijdrittitel, maar bewees in de meest recente Vuelta ook dat ze een goede klassementsrenster is met een tweede plaats na Demi Vollering.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.