Rik Verbrugghe stopt per direct als sportief manager bij Israel-Premier Tech
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 28 september 2024 om 19:37

Rik Verbrugghe stopt per direct als sportief manager bij Israel-Premier Tech

De wegen tussen Rik Verbrugghe en Israel-Premier Tech scheiden per direct, zo meldt wielerjournalist Daniel Benson. De Belg was sinds 2020 werkzaam voor de formatie als sportief manager. De ploeg laat in een bericht weten dat ‘de partijen samen hebben besloten uit elkaar te gaan’.

Voor Verbrugghe komt er zo een einde aan een dienstverband van vier jaar bij de ploeg. De Belg lijkt zijn volgende plannen al te hebben uitgestippeld. “Het was een genoegen om de afgelopen vier jaar deel uit te maken van Israel-Premier Tech. Tussen de hoogte- en dieptepunten, successen en uitdagingen heb ik enorm genoten van mijn tijd bij het team. Mijn plannen voor de toekomst zal ik te zijner tijd bekendmaken”, aldus de oud-prof.

De breuk tussen de sportief manager en de ploeg is per direct, met het oog op het komende seizoen. “Nu het seizoen 2024 ten einde loopt, vereist Rik’s rol als sportief manager dat hij zich moet concentreren op het komende seizoen”, beredeneert algemeen directeur Kjell Carlström. “Met dat in gedachten werd de beslissing genomen om Rik met onmiddellijke ingang te laten vertrekken. We willen Rik bedanken voor zijn werk de afgelopen vier jaar en wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige inspanningen.”

Op weg naar Cofidis?
De toekomst van Verbrugghe is nog onzeker. De Britse journalist Daniel Benson linkt hem aan Cofidis. Eerder maakte de Franse formatie al wereldkundig dat zij een andere Belg van Israel-Premier Tech overnemen. Dylan Teuns maakt voor 2025 de overstap naar de Franse formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.