Robert Gesink kijkt uit naar afscheid: “Kan er nu wat meer van genieten”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 september 2024 om 18:13

Robert Gesink kijkt uit naar afscheid: “Kan er nu wat meer van genieten”

Robert Gesink zwaait vanavond na negentien seizoenen – in de Vuelta a España – af als profwielrenner. De 38-jarige Nederlander zal dit doen na een 24,6 kilometer lange slottijdrit in de straten van Madrid. Voor de start ging Alberto Contador voor Eurosport bij de Varssevelder langs om al eens terug te blikken op zijn carrière.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is een heel speciale dag. Het was gisteren al een mooie rit in het peloton. Er was toen niet veel tijd om te praten, maar ik werd toch al door veel renners aangesproken. Ik ben blij dat we vandaag eindigen met een tijdrit. De rit van vorig jaar in Madrid verliep namelijk ontzettend snel. Ik kan nu meer mijn eigen tempo rijden en er wat meer van genieten.”

Gesink was lange tijd een van de vaandeldragers van het Nederlandse wielrennen en kende een carrière met hoge pieken en diepe dalen, waarin hij zich elke keer opnieuw moest uitvinden. Maar wat is nu het mooiste moment uit zijn rijkgevulde carrière?

Robert Gesink zwaait voor een laatste keer naar het publiek – foto: Cor Vos

Mooiste moment
“Dat is moeilijk om te zeggen. Ik ben erg trots op mijn overwinningen, maar als ik één moment moet kiezen: de Vuelta van vorig jaar. Om met drie renners op het eindpodium te staan, met Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic.”

“We wonnen dat jaar ook vijf etappes en we waren drie weken lang echt de beste ploeg. Dat gaan we denk ik niet meer zien in het wielrennen. Dat was super mooi en het is speciaal om daar deel van uit te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.