Robert Power in 2016 naar Orica GreenEDGE
dinsdag 20 januari 2015 om 12:52

Robert Power in 2016 naar Orica GreenEDGE

Robert Power

foto: Sirotti

Robert Power (19) zal volgend jaar uitkomen voor Orica GreenEDGE. De Australiër is momenteel actief in de Tour Down Under voor de gelegenheidsselectie van UniS-Australia. Hij is al de derde aanwinst van de WorldTour-formatie voor 2016.

De Australische ploeg liet in eerder stadium al weten dat Alexander Edmondson en Jack Haig volgend seizoen het team komen versterken. Vorig jaar werd ook de komst van Caleb Ewan dit seizoen al op een vroeg tijdstip bekend gemaakt.

Power plaatste zich in 2014 in de schijnwerpers door een sterke prestatie in de Ronde van de Toekomst. In de Franse rittenkoers voor beloften eindigde hij vijfmaal in de top tien van de daguitslag. In het algemeen klassement moest hij alleen nog de Colombiaan Miguel Ángel López voor laten gaan. Ook won hij twee wedstrijden voor beloften in Italië: de GP Capodarco en de GP Poggiana.

“Ik denk dat de ploeg me zal helpen om een betere renner te worden”, zegt de nu negentienjarige renner op de website van zijn nieuwe ploeg. “Ik ben er van overtuigd dat dit de beste plek is om te leren wat het betekend om profwielrenner te zijn.”

“Rob is één van de meest getalenteerde klimmers die we ooit hebben gezien in Australië”, aldus ploegleider Matt White. “Zijn resultaten vorig jaar waren indrukwekkend.”

“Het ziet er goed uit voor de toekomst van het Australische wielrennen.” White wil niet te hard van stapel lopen met de jongelingen. “Het belangrijkste voor ons als team is dat de talenten groeien in een goede omgeving zonder te veel druk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.