Rod Ellingworth (ex-INEOS Grenadiers) keert terug bij Bahrain Victorious: “Jonge klassementsrenners begeleiden”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 15 augustus 2024 om 11:17

Rod Ellingworth (ex-INEOS Grenadiers) keert terug bij Bahrain Victorious: “Jonge klassementsrenners begeleiden”

Rod Ellingworth keert terug bij Bahrain Victorious. De Brit zal zich vervoegen in het managementteam van het WorldTeam, waar hij eerder al actief was. Eind november vorig jaar gaf Ellingworth nog zijn ontslag als plaatsvervangend teambaas van INEOS Grenadiers.

Ellingworth was in 2009 nauw betrokken bij de oprichting van het toenmalige Team Sky, waarna hij als performance manager medeverantwoordelijk was voor de sportieve prestaties. Hij vertrok in de tussentijd naar Bahrain Victorious, maar keerde in 2021 terug bij INEOS Grenadiers.

Na zijn ontslag bij INEOS bleef Ellingworth even weg van het wielrennen, maar lang duurde dat dus niet. Milan Erzen, de directeur van Bahrain Victorious, is dan ook verheugd dat Ellingworth terugkeert bij zijn team. “Hij zal een belangrijke rol spelen in het begeleiden van onze jonge talenten voor het algemeen klassement, zoals Santiago Buitrago, Lenny Martinez en Antonio Tiberi. Zijn focus zal dus op de grote rondes liggen.”

“Ik heb altijd een goede relatie met Rod gehad. Hij is een geweldige kerel met een ongelooflijke kennis van wielrennen. Hij heeft veel ervaring met het behalen van de beste resultaten in de grootste wedstrijden. Het is geweldig dat hij terug is in ons team”, aldus Erzen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.