Rode trui Ben O’Connor was ‘gekookt’: “Het was zó heet”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 augustus 2024 om 18:04

Rode trui Ben O’Connor was ‘gekookt’: “Het was zó heet”

Het was op papier zeker niet de zwaarste aankomst van deze Vuelta a España, deze zaterdag. Maar toch moest rodetruidrager Ben O’Connor bijna een minuut toegeven op Primoz Roglic. “Het was niet ideaal”, gaf de Australiër na afloop toe bij Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik was aan het einde een beetje gekookt, eerlijk gezegd. Het was een hete dag”, legde O’Connor uit. “Maar als team waren we heel goed. Het is alleen jammer dat ik het aan het einde een beetje heb laten lopen.”

In eerste instantie zag O’Connor er scherp uit op de slotklim, maar na de derde aanval van Roglic moest hij passen. Hij zakte er vervolgens nog behoorlijk door. “Het zó heet. Gisteren voelde ik het totaal niet, maar vandaag kreeg ik er last van. Het is beetje frustrerend dat ik over de kook raakte. Maar iedereen komt het een keer tegen. Jammer dat het vandaag mijn beurt was.”

Bergrit van zondag
Zondag wacht opnieuw een zware rit, met nog langere beklimmingen. “Normaal ben ik altijd goed op lange klimmen, dus het zou beter bij me moeten passen. Aan de andere kant zijn de verschillen dan misschien groter. Maar ik hou van de klimmen in de Sierra Nevada (waar de renners morgen rijden, red.). Het wordt een zware, maar interessante dag.”

O’Connor begon de dag met een voorsprong van vier minuten en 45 seconden op Primoz Roglic. Nu staat de Sloveen op drie minuten en 49 seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.