Primož Roglič over dure fietswissel: “Heeft me meer gekost dan opgeleverd”
foto: Cor Vos
maandag 2 september 2024 om 12:28

Primož Roglič over dure fietswissel: “Heeft me meer gekost dan opgeleverd”

Primož Roglič heeft een uitstekende uitgangspositie om voor de vierde keer in zijn carrière eindwinnaar te worden van de Vuelta a España. Ben O’Connor is nog altijd in het bezit van de rode trui, maar de Australiër moet in de bergen telkens tijd prijsgeven. Maar Roglič rekent zich nog niet rijk, liet hij weten tijdens een persmoment op de tweede rustdag.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Hij is in heel goede vorm en is een geweldige renner die al een paar mooie resultaten heeft geboekt”, zei Roglič over O’Connor tegen onder meer Het Nieuwsblad. “De dag dat hij de ritzege en de rode trui pakte, was hij enorm sterk. Hij reed toen zo lang alleen. En hij blijft ook sterk.”

Wat zijn eigen prestaties betreft, is Roglič voorlopig ook tevreden. “So far so good. Ik probeer de dingen niet te ingewikkeld te maken en niet te veel na te denken. Het is moeilijk te voorspellen wat er de derde week gaat gebeuren”, aldus de 33-jarige renner, die nog een achterstand van een minuut en drie seconden heeft op O’Connor.

AK

Tijdstraf
In de laatste rit voor de tweede rustdag, met finish op de loeisteile Cuitu Negru, wist Roglič 38 seconden weg te rijden bij O’Connor. Maar de kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe kreeg een tijdstraf van twintig seconden, omdat hij na een geplande fietswissel te lang in de slipstream van de volgwagen gereden zou hebben. Hoe kijkt hij een dag later zelf naar die jurybeslissing? “Tuurlijk is dat niet leuk, want dat zijn weer twintig seconden extra die ik moet goedmaken. Of ik ermee akkoord ga of niet, maakt niet uit.”

Achteraf gezien had de Sloveen liever niet van fiets gewisseld, vertelde hij nog. “Terugkijkend denk ik dat we meer tijd verloren hebben dan gewonnen, hè?”, citeert Cyclingnews een lachende Roglič. “Maar het was wel fijn dat ik in de laatste drie kilometer lichtere versnellingen had. Ik kon tijdens de steile passages wat meer blijven draaien. Maar als ik terugkijk, zou ik het niet weer doen. Het heeft me meer gekost dan opgeleverd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.