Rodriguez wil gooi doen naar eindzege in Tour de France
vrijdag 3 juli 2015 om 12:32

Rodriguez wil gooi doen naar eindzege in Tour de France

De naam van Joaquim Rodriguez komt over het algemeen niet veel voor in het lijstje der Tourfavorieten, maar de Spanjaard zelf hoopt dat hij kan verrassen. Met weinig kilometers tegen de klok en veel bergop, ziet hij wel degelijk kansen.

“Ik ben geen serieuze favoriet, maar er rijden een paar jongens mee die podiumplaatsen hebben behaald in de Giro, de Tour en de Vuelta en ook zij zijn geen favoriet. Zo is het nou eenmaal”, aldus Rodriguez in een gesprek met Het Nieuwsblad en Cyclingnews. “Ik zal alles geven om voor de overwinning te gaan en ik ben erg gemotiveerd. Ik denk dat Katusha momenteel één van haar beste jaren beleeft.”

“We missen eigenlijk alleen nog een grote ronde en in deze Tour hebben we een geweldige ploeg. De route van de Tour is erg goed voor me en of ik nou win of niet, de route is de beste die ik me had kunnen wensen. Het is een prachtige kans. Weinig tijdrijden en veel kansen voor de klimmers. Daar kunnen we van profiteren en we zullen alles in het werk stellen om te winnen.”

RIDE Magazine
31 Reacties
03-07-2015 16:43
benieuwd naar zijn vorm op de muren zal hij zeker vooraan mee strijden
03-07-2015 17:33
Iemand mag wel zijn hoop uit spreken dat iemand WEL wint, maar niet dat iemand NIET wint ? In beide gevallen spreek je hoop uit.
Vooruit dan ik hoop dat er Nederlanders winnen ( en daarmee geen Spanjaarden, of Russen of wat dan ook ;))
03-07-2015 17:34
Hoop het niet. Vind het geen sympathieke renner. Beetje saai ook.
Maar dat is persoonlijk.
Fietstechnisch gezien denk ik dat hij altijd tekort komt in het hooggebergte. Subtop, ja, top 3, nee.
03-07-2015 17:44
Ik had hem opgeschreven voor de bollen, maar als hij zich wil richten op het klassement..... daar gaat mijn tourpoule, nu al kansloos :-)
03-07-2015 18:00
@ ti-raleigh
Ik heb hetzelfde probleem. Hopelijk verliest hij op de kasseien en in de tijdritten wat minuten zodat hij toch voor de bollen gaat ;)
03-07-2015 18:35
@Hein-Jan
Ik zie niet in waarom AG2r een bijzonder slechte ploegentijdrit zou rijden. Volgens mij hebben ze daarvoor een prima team.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.