Roger Kluge: “Denk niet dat deze ritzege Thétaz’ keuze zal veranderen”
foto: Sirotti
woensdag 25 mei 2016 om 21:07

Roger Kluge: “Denk niet dat deze ritzege Thétaz’ keuze zal veranderen”

Nota bene twee dagen na het bekendmaken van het stoppen van IAM Cycling na dit seizoen, boekt de Zwitserse formatie haar allereerste etappezege in een grote ronde. Roger Kluge was in de zeventiende rit het peloton te slim af. “Het is nog moeilijk te geloven dat het gelukt is vandaag”, reageert de Duitser na afloop.

“Ik denk niet dat mijn ritzege de keuze van Michel Thétaz zal veranderen”, aldus Kluge over de grote baas van IAM. “Dit is iets om aan hem terug te geven. Hij keek lang uit naar de eerste zege van het team in een grote ronde. Dit is hopelijk niet de laatste.” Het betekent alweer de zesde Duitse ritzege van deze Giro, na de overwinningen van Marcel Kittel (twee) en André Greipel (drie).

Vorig jaar was de 30-jarige Kluge al dichtbij in de Giro. “Op de slotdag van de Giro won ik de massasprint voor de derde plaats (achter Iljo Keisse en Luke Durbridge, red.). Ik hoop dat ik mee kan sprinten om de eerste plaats in Turijn aanstaande zondag. Het is nog moeilijk te geloven dat het gelukt is vandaag. Ik nam de laatste bocht sneller dan het peloton, dat was de sleutel voor de zege vandaag.”


In WielerFlits Live bespraken we het nieuws dat de stekker uit IAM Cycling getrokken wordt. Bekijk hieronder het fragment terug.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
2 Reacties
25-05-2016 21:29
Mensen gaan zich dit zeker herinneren, mooie overwinning voor zo'n gast! Toch iets dat nog amper voorkomt tegenwoordig, in de top van het wielrennen dan tenminste.

Toch mooi dat het nog lukt om een overwinning te pakken in een grote ronde voor IAM, maar denk niet dat dit de keuze gaat beïnvloeden.
25-05-2016 22:02
"Ik nam de laatste bocht sneller dan het peloton, dat was de sleutel voor de zege vandaag.”

Stuur die pipoploegmaat nou gewoon die fles Chianti, die reed heerlijk in de weg voor het peloton.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.