Roglic en Kuss staan voor belangrijke test: “Je kan jezelf niet meer verstoppen”
Foto: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2024 om 13:47

Roglic en Kuss staan voor belangrijke test: “Je kan jezelf niet meer verstoppen”

Sepp Kuss en Primoz Roglic kwamen allebei met een geaccidenteerde voorbereiding en toch wat vraagtekens aan de start van de Vuelta a España. Na een tijdrit en twee vlakkere ritten, krijgen ze vanmiddag op de Pico Villuercas (13,8 kilometer aan 7%) een eerste test te verwerken.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Dat klinkt als een normale klim, maar het slot is weerzinwekkend. In de laatste 4 kilometer is het stijgingspercentage bijna altijd 10% of meer en bovendien bestaat het wegdek hier dan uit grof beton. Precies, een geitenpad. De maximale stijgingspercentages zitten zelfs boven de 20% procent.

“Ik ken die laatste beklimming nog van in 2021”, aldus drievoudig Vueltawinnaar Roglic, die toen een dikke tien minuten na 15 vroege vluchters de sprint van het peloton won. “Maar of dat een voordeel wordt, weet ik niet. Met zo’n steiltegraad weet je misschien beter niet wat je te wachten staat. Uiteindelijk moet je de benen gewoon hebben.”

Toch heeft de Sloveen van Red Bull-BORA-hansgrohe vertrouwen in de goede afloop. “Het gaat de goede richting uit met mij, beter en beter. Ik voel de rug nog altijd wat, maar het gaat momenteel goed. We gaan vandaag zien op de eerste klimmen als ik voor het eerst écht hard moet duwen hoe ik reageer en hoe het gaat.”

Titelverdediger Kuss: “Goede indicator”
Ook Sepp Kuss durft nog geen grote verwachtingen uit te spreken. “Het is de eerste test. Als je tijd wint of verliest is het daarna natuurlijk nog een lange wedstrijd met veel zware ritten. Maar het is ook een klim waar je jezelf niet meer kan verbergen, zeker op die steile stukken aan het einde. Een goede indicator.”

“We zullen zien hoe het loopt, want het is nog altijd heel vroeg in de koers”, vulde Kuss nog aan. “Maar wat we gisteren hebben meegemaakt, brengt veel motivatie bij iedereen in de ploeg. Het geeft een boost als je rode trui en etappewinst al binnen hebt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.