Primoz Roglic twijfelde aan wielertoekomst na val in Tour de France
foto: Cor Vos
dinsdag 17 september 2024 om 11:50

Primoz Roglic twijfelde aan wielertoekomst na val in Tour de France

Primoz Roglic won onlangs voor de vierde keer de Vuelta a España, maar daar ging een moeilijke periode aan vooraf. De Sloveen stapte na een valpartij af in de Tour de France en vroeg zichzelf nadien af of hij wel wielrenner wilde blijven. Dat heeft hij toegegeven in een interview met Délo, waarin hij ook vooruitblikte op de laatste wedstrijden van 2024.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Roglic kwam ten val in de twaalfde etappe van de Ronde van Frankrijk en stapte de dag nadien niet meer op. Het was het derde keer op rij dat Roglic de Tour voortijdig moest verlaten door een val. “Door wat me overkwam in de Tour, vroeg ik me opnieuw af wat ik nodig had. Ik zei tegen mezelf dat ik niet langer deel hoefde uit te maken van de wielerwereld en zo hoefde te lijden.”

Maar Roglic herpakte zich, bereidde zich voor op de Vuelta en schreef die grote ronde nog maar eens op zijn naam. Al werden zijn ploeggenoten en hijzelf in het slotweekend nog wel getroffen door ziekte. “We bleven altijd in de buurt van de toiletten, ook na de prijsuitreiking”, vertelt de kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe.

WK
Inmiddels is Roglic weer fit en richt hij zich op het WK in Zürich. Op 22 september rijdt hij de tijdrit, op 29 september staat de wegrit op het programma. “Ik kan geen voorspellingen doen, maar de parcoursen – zowel van de tijdrit als de wegrit – passen bij me. Door deel te nemen aan het WK behoud ik bovendien het competitieritme dat ik nodig heb richting de Ronde van Lombardije (12 oktober), zoals ook in sommige van de voorbije seizoen. Het is gemakkelijker om in vorm te blijven als je in actie blijft komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.