Roglic zwijgt over geruchten van ziekte binnen ploeg: “Ik voel mij zelf best goed op dit moment”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 18:40

Roglic zwijgt over geruchten van ziekte binnen ploeg: “Ik voel mij zelf best goed op dit moment”

Het was een dag van uitersten voor Primož Roglič en Red Bull-BORA-hansgrohe op weg naar Picón Blanco in de Vuelta a España. Met nog één etappe te gaan verdedigde de Sloveen zijn leidende positie, maar ook vielen drie (!) ploeggenoten uit en doet de ronde dat er sprake is van een voedselvergifteging binnen het team. Roglič wilde daar weinig over kwijt. “De ploeg was niet op zijn best”, zei hij wel na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Maar iedereen heeft alles gegeven. Daarvoor heb ik groot respect, want ze hebben alles gegeven wat ze in zich hadden”, aldus Roglič, die Daniel Felipe Martinez, Nico Denz én Patrick Gamper snel zag afhaken in de favorietengroep en hen uiteindelijk ook zag opgeven. Het gerucht dat een voedselvergiftiging rondwaart, deed tijdens de rit plotseling de ronde. “We hebben als ploeg veel werk opgeknapt deze weken en nu moeten we het alleen nog afmaken. Laten we daar eerst op wachten voor we gaan feesten.”

“Gelukkig voel ik mij best goed op dit moment, dus het was een mooie dag”, kan hij nog wel lachen. Een nieuwe ritzege zat er niet in op Picón Blanco voor Roglič, want Eddie Dunbar ontsnapte op de slotklim en bleef uit handen van de podiumkandidaten. De eindzege is wel een stap dichterbij. “We zijn in ieder geval een dag dichterbij. Het gaat de goede kant op, maar morgen is echt een klassementsdag.”

Er worden namelijk geen rondjes gereden in Madrid, maar een tijdrit van 24,6 kilometer naar de hoofdstad. “Ik zeg altijd dat ik geen tijdritspecialist ben, dus ik moet echt alles geven wat ik heb.”

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.