zaterdag 29 juni 2024 om 18:22

Romain Bardet: “Een ondenkbaar scenario is werkelijkheid geworden”

Video Romain Bardet was in de wolken met de eerste gele trui in zijn carrière na de openingsrit naar Rimini. In het flashinterview achteraf vertelde hij over de tocht met zijn ploeggenoot Frank van den Broek op weg naar de ritzege.

“Het is gek wat hier vandaag gebeurd is, je hebt in je carrière van die onverwachte momenten en dit was er zo eentje”, aldus de Fransman van dsm-firmencih PostNL. “Ik ben zonder druk gestart in deze Tour omdat ik geen klassement nastreef. Ik ben weer helemaal mezelf en dat scheelt. Ik zag dat er veel renners aan het afzien waren, daarom besloot ik aan te vallen. Frank bracht me vervolgens voorin, hij is een groot talent.”

“Hoe hij op het einde op het vlakke reed was fenomenaal. De omstandigheden zaten niet mee, de wind stond in het nadeel. We reden heel de tijd 46 à 47 kilometer per uur. Dit is een ondenkbaar scenario dat toch werkelijkheid is geworden Ik heb mijn instinct gevolgd door op een bepaald moment aan te vallen. Ik moet daaruit concluderen dat, wanneer ik aanval, ik vanuit mijn hart koers en het koersinstinct goed uitvalt.”

Voor Bardet is het de vierde ritzege in zijn loopbaan, maar pas zijn eerste gele trui. “Sinds het begin van mijn wielercarrière heeft het geel me altijd achtervolgd. Ik stond vaak dicht in het klassement en ben een paar keer dichtbij het geel gekomen, maar het mocht nooit zijn.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zijn de reacties na afloop van de derde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.