Roompot strijdvaardig in Zeeland zonder topuitslag
foto: Marcel Koch
zondag 22 maart 2015 om 08:45

Roompot strijdvaardig in Zeeland zonder topuitslag

Roompot Oranje Peloton reed gisteren in de Ronde van Zeelands Seaport een thuiswedstrijd. De hoofdsponsor is afkomstig uit Zeeland en ook twee renners komen uit de provincie. De ploeg wilde zich daarom laten zien in de koers en dat deden ze dan ook.

Het ProContinental-team liet zich na de start direct strijdlustig zien. Samen met het grote Etixx-Quick-Step maakten de Nederlanders de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat het geen massasprint wou worden in Terneuzen. Dit voorspelde sprinter Raymond Kreder al voor de wedstrijd tegenover WielerFlits: “Ik verwacht niet dat het een sprint wordt met deze wind en de kasseien. Dus ik moet eerst maar eens zorgen dat ik er bij blijf.”

Al in de eerste helft van de wedstrijd was het een slagveld op de Zeeuws-Vlaamse wegen. Onder leiding van Johnny Hoogerland (Roompot) en Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step) werd het verschil gemaakt. Zo ontstond er een omvangrijke kopgroep met bijna alle renner van de Nederlandse en van de Belgische formatie. “De koers lag al vroeg open”, aldus ploegleider Erik Breukink. “We waren de sterksten samen met Etixx.”

Met nog iets minder dan honderd kilometer te gaan piepte Terpstra er echter tussenuit samen met Iljo Keisse en Lukasz Wiśniowski. Toen was Roompot op achtervolgen aangewezen. “Het verschil was lang 25 seconden. We hebben nog lang geprobeerd om terug te komen, maar Etixx steekt er echt bovenuit in dit deelnemersveld.”

Brian van Goethem liet zich op de verschillende kasseistroken goed zien in de achtervolging, maar kon ook het tij niet keren. “Ik was goed vandaag, maar er waren er een paar beter.”

Breukink benadrukte tegen WielerFlits dat er veel verschil was tussen de ploegen in de Ronde van Zeeland Seaports. “Veel renners van continentale ploegen vielen er al snel van tussen. En later laten de World Tour-renners hun klasse zien. Etixx-Quick-Step kwam hier met een ploeg die ook zomaar in de Ronde van Vlaanderen kan starten.”

Uitendelijk kon Roompot Oranje Peloton na een goede wedstrijd niet met een top tien-notering naar huis gaan. Raymond Kreder eindigde als veertiende, Johnny Hoogerland als zestiende. Thuisrijder Brian van Goethem kwam als twintigste en laatste over de streep in Terneuzen.

RIDE Magazine
2 Reacties
22-03-2015 12:02
Ja was inderdaad erg zuur dat ze geen top 10 konden behalen. Misschien wat te furieus begonnen, maar daar leren ze van.
22-03-2015 12:10
EQS heeft in ieder geval smakelijk gelachen om de inspanningen van Roompot in de eerste 2 uur van de wedstrijd. Even het peloton reduceren tot 7x EQS (relatief fris), 7x Roompot (opgerookt) en nog evenveel versnipperde anderen. Klus geklaard!

Quote:
We waren de sterksten samen met Etixx

Ja hoor, Breuk!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.