Rugblessure houdt Ashleigh Moolman-Pasio voorlopig langs de kant
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 13 juni 2024 om 10:05

Rugblessure houdt Ashleigh Moolman-Pasio voorlopig langs de kant

Ashleigh Moolman-Pasio zal de komende weken niet in actie komen. De 38-jarige Zuid-Afrikaanse kampt sinds een valpartij in de Volta Ciclista a Catalunya met een rugblessure. “Ze zal niet zal kunnen starten in de komende wedstrijden, waaronder de Giro Donne”, meldt haar werkgever AG Insurance-Soudal Team.

In de eerste etappe van de Volta Ciclista a Catalunya ging Moolman-Pasio tegen de grond. Met nog slechts 600 meter te gaan, was de klimster betrokken bij een valpartij die haar dwong de wedstrijd te verlaten. Ze werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Uit de daaropvolgende medische onderzoeken bleek dat ze een rugblessure heeft opgelopen.

Dit betekent dat ze zich moet richten op haar herstel en niet zal kunnen starten in de komende wedstrijden, waaronder de Giro Donne (7-14 juli). “Voor nu zal Ashleigh voorzichtig beginnen met het opbouwen van haar trainingsroutine, week na week. In de komende weken zal ze samen met het medische team de vooruitgang beoordelen om geleidelijk haar trainingssessies te hervatten”, laat de Belgische formatie weten.

Op tijd klaar voor de grote wielerafspraken?
De grote vraag is of Moolman-Pasio zich nog op tijd kan klaarstomen voor de Olympische wegrit in Parijs (4 augustus, al is ze nog niet geselecteerd) en de Tour de France Femmes (12-18 augustus). “Het gaat nu veel beter en ik voel me erg positief na mijn bezoek aan de specialist gisteren. Ik ben echt optimistisch dat ik in augustus weer kan koersen”, stelt ze haar fans gerust.

“Natuurlijk moet ik voorzichtig zijn en mijn herstel prioriteit geven, maar ik denk dat het ook goed is om een duidelijk doel te hebben om naartoe te werken. Het geeft me motivatie en positieve energie”, aldus een optimistische Moolman-Pasio.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.